Speedtasting 2022

De masterclasses zullen een invulling hebben, zoals we nog nooit eerder hebben gedaan. Op het Summer Whisky Festival is een mogelijkheid tot Speed Tasting. We hebben hiervoor een aantal verschillende ambassadors uitgenodigd. Zij zullen u tijdens deze unieke proeverij proberen te overtuigen dat hun whisky de beste keuze is.

We gaan per sessie drie Speed Tastings organiseren van ieder niet langer dan 30 minuten. Aan een tasting kunnen maximaal 20 personen deelnemen en door de speed in deze tasting heeft u ook nog alle tijd om voor of na de tasting verder te vermaken op het Summer Whisky Festival.

De Speed Tasting zal bestaan uit vier verschillende whisky’s in uw eigen glas. Voor diegene die de tasting gaat geven is het dan de uitdaging om u als gast uit te leggen waarom juist zijn whisky de meest unieke is en daardoor ook zo lekker ruikt en smaakt. U krijgt uiteraard ook extra achtergrondinformatie over de distillery van de betreffende whisky.

Ons idee is warm ontvangen en we hebben momenteel van een aantal ambassadors én Keepers of the Quaich al bevestigd gekregen dat zij de uitdaging aangaan en voor u een speed tasting komen geven.

  • The Erfmann Collection, Karel Erfmann (Sessie 1, Tasting #1)
  • Whisky Import Nederland, Marcel Bol (Sessie 1, Tasting #2)
  • High Spirits, Frans Brouwer (Sessie 1, Tasting #3)
  • SMWS, Bob Wenting (Sessie 2, Tasting #1)
  • Brave New Spirits, Paul Dempsey (Sessie2, Tasting #2)
  • De Monnik, Ronald Anneveldt (Sessie 2, Tasting #3)

Aan de Speed Tasting kunnen slechts 20 personen aan deel kunnen nemen. De kosten van deze Speed Tasting zijn € 12,95 p.p. Kaarten kunt u bestellen door een e-mail sturen naar whiskyticket@gmail.com

Frans Brouwer

Vele van de vaste bezoekers zouden Frans moeten kennen. Hij is de ambassador voor High Spirits. High Spirits heeft misschien iets minder bekende merken van onafhankelijke botterlaars, maar juist daarom kan Frans u zeker verrassen met zijn mooie whisky’s.
Whiskymerken die hij vertegenwoordigd zijn onder andere:

  • Hart Brothers
  • Murray McDavid
  • Claxton’s

Ronald Anneveldt

When I was 16 during my studies I had a job in an off-license , I knew nothing about alcohol only that drinking beer and appelkorn ruined your Sundays and that was it! I therefore made sure I got all the necessary qualifications beginning with my off-license papers, then Sommelier, advanced Wine specialist and Liqourist. Soon after I travelled to Scotland and when I stepped out of the plane in Aberdeen and took my first breath of Scottish air , I knew immediately that I was home! Since then Scotland is in my blood certainly after doing an internship at Lagavullin Distillery on Islay, What a beautiful country- my first love! To this date I try to transfer my passion & love for for this country and its Whisky during my many tastings in all corners of the Netherlands. I was inaugurated as 'Keeper of the Quaich' in 2013.

Paul Dempsey

Paul is van Brave New Spirits, een heel bekend gezicht in whisky festival land. Hij presenteert voor het eerste op een festival de nieuwe lijn Voodoo Spirits.

Karel Erfmann

Karel heeft al een aantal jaar een eigen stand (The Erfmann Collection) op het Hielander Whisky Festival en is een van de bestuursleden van de BEN NEVIS CLUB, Karel heeft een echte enorme verzameling blends uit de jaren 50, 60 & 70 en gaat jullie terug in de tijd nemen toen blends nog echt fantatastich waren.

Marcel Bol

Het festival is voor Whisky Import Nederland een thuiswedstrijd. Het is dan ook met veel plezier dat wij u tijdens de tasting voor willen stellen aan onze “eigen” whisky’s die wij bottelen onder onze eigen labels First Cask en Toiseach Orra. Marcel Bol zal u in sneltreinvaart door de historie van WIN Dranken B.V. (Whisky Import Nederland) leiden om iets meer tijd te nemen om uit te leggen waarom juist deze single cask, single malt whisky, en single cask blended whisky’s goed genoeg waren om onder het eigen label te bottelen. Whisky Import Nederland bestaat ondertussen alweer 18 jaar, maar de historie van Jan Kok en Marcel Bol in de wondere wereld van de (schotse) whisky gaat veel langer terug. Misschien te lang om alles in een “Speed-tasting” te vertellen, maar aan de hand van 4 whisky’s zal Marcel een poging doen.

Bob Wenting

Bob heeft een selectie van 4 zeer bijzondere bottlingen van de Single Malt Whisky Society.