Hielander Scottish Restaurant

Ebbo Voorhout van de Grote Kerk en Wullie Macmorland, eigenaar van de HIELANDER op de Ridderstraat 15 in Alkmaar, zijn de oprichters van het HIELANDER WHISKY FESTIVAL.

Wullie, na een opleiding in de klassieke Franse Keuken in Parijs, is na een zwerftocht via Spanje, Italie en Griekenland uiteindelijk in Nederland begonnen als Chef-kok in een klein frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam omstreeks 1980. In 1989 is hij samen met zijn Grieks/Nederlandse vrouw Gerie, de HIELANDER begonnen. Nu, bijna 25 jaar later is hij nog steeds eigenaar van het restaurant. Maar door zijn liefde voor de whisky is hij tevens "founding member" en voorzitter van de Ben Nevis Whisky Club, opgericht in 1994. Op lokatie of in zijn authentieke restaurant waar meer dan 1000 whiskies te bewonderen zijn, geeft Wullie masterclasses en nosing & tastings.

Het restaurant wordt net als bij de vorige whisky festivals gesloten voor de duur van het festival, maar heeft in de kerk wel een dependance. U kunt daar onder andere de traditionele Haggis, huisgerookte zalm en Cheddar kaas nuttigen. Tevens zal er ook verkrijgbaar zijn de bekende IRN-BRU, McEwans Beer en nog veel meer schotse heerlijkheden.

Great Whisky Bars of the World