Kaartverkoop

Summer Whisky Festival - 17 september 2022

De organisatie van het jaarlijkse Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat deze zomer op zaterdag 17 september 2022 voor het eerst een Summer Whisky Festival organiseren, wederom met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer. Echter, deze keer zal het een festival zijn op een zomerse locatie, namelijk Hal 25, achter de Vue Cinema, op slechts 5 minuten van het treinstation Alkmaar Centraal en ook met de fiets zeer goed bereikbaar.

Veel zaken zullen anders zijn dan op het Hielander Whisky Festival en andere zaken houden we bij het oude. Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. Op zo’n 2000 m2 presenteren verschillende whiskyleveranciers hun beste whisky’s, hun lekkerste whisky's. U krijgt, zoals vertrouwd, uitleg over de whisky’s, maar daarbij krijgt nu ook de kans kennis te maken met verschillende andere dranken.

Nieuw tijdens dit Summer Whisky Festival:

  • Mooie, oude rumsoorten
  • Moonshine
  • Een echt festivalterrein
  • Een gezellig buitenterras
  • Standhouders die, naast whisky, van alles mogen meenemen om u te verrassen

Het Schotse restaurant Hielander heeft voor het Summer Whisky Festival haar activiteiten naar HAL 25 verplaatst, zodat tijdens het proeven ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Betaalmiddel ALBA's: Ook in HAL 25 zullen de ALBA's het betaalmiddel op het festival zijn. Naast de gratis geschonken dranken, kunt u de meer bijzondere whisky’s of andere duurdere drankjes met ALBA's bijbetalen. Ook de versnaperingen worden met ALBA's betaald. U kunt de ALBA's zowel contant als met pin aanschaffen bij de albastand.

Toegangsvoorwaarden: Voor het festival geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een geldig identiteitsbewijs is verplicht.

COVID-19 maatregelen: wij als organisatie gaan ervanuit dat tijdens zaterdag 17 september alle landelijke maatregelen afgebouwd zullen zijn. Echter, mochten er weer Covidregels gelden, zullen wij deze uiteraard in acht moeten nemen. In het meest slechte geval, dus bij een annulering van ons Summer Whisky Festival, zullen wij het door u betaalde bedrag aan toegangskaarten retourneren. LET OP het geretourneerde bedrag voor deze editie zal helaas gecorrigeerd worden met € 2,50 administratiekosten per kaartje.

Kaartverkoop: De kaartverkoop start 1 mei 2022. De entreeprijs bedraagt € 29,95 p.p., welke inclusief een origineel proefglas is. Let op, er is geen garderobe.

Wij zijn de afgelopen 10 jaren van het winterse Hielander Whisky Festival steeds een maand van tevoren uitverkocht geweest. Wacht u dus niet te lang! Klik op één van de sessies hieronder om kaarten te bestellen betreffende sessie (u komt terecht in de betaalomgeving van Stager).