Deelnemers Hielander Summer Festival 2022

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot dé grootste onafhankelijke drankengroothandel van Nederland, iets waar wij als team heel erg trots op zijn. Het assortiment bestaat uit vele bekende A-merken, alternatieven voor de bekende merken en eigen importen. Het basisassortiment bestaat uit ruim 1200 verschillende dranken welke allen op voorraad staan, uitzonderingen daargelaten.

Bezoek website
Bacardi Nederland

Bacardi Nederland

Bacardi, Martini, Grey Goose, Bombay Sapphire, Eristoff en Dewar’s. Wereldwijd genieten mensen al generaties lang van de premium merken van Bacardi, het grootste familiebedrijf in gedistilleerde dranken ter wereld. In Nederland hebt u de keuze uit meer dan 30 soorten wodka, whisky, gin, vermout en tequila. Bacardi gaat uitsluitend voor de hoogste kwaliteit. Wij hebben de ambitie om in 2015 het snelst groeiende bedrijf te zijn in premium gedistilleerde dranken.

Bezoek website
Beek Spirits

Beek Spirits

Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn. Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.

Bezoek website
Ben Nevis Club

Ben Nevis Club

De Ben Nevis Club houdt voor haar leden 6 of 7 nosing & tastings per jaar. Op zo’n proefavond worden 6 single malt whisky’s geproefd en beoordeeld op kleur, geur en smaak. Afgesloten wordt met een 7e whisky die is gebotteld op “cask strength”. Tussen de whisky’s door drinken wij water en een zwaar, donker bier. Het bier heeft de eigenschap de mondholte vrij te maken van smaakstoffen, zodat de volgende whisky volledig “schoon” kan worden geproefd. Tussen de whisky’s door worden ook hapjes en gerechtjes genuttigd die in de smaak goed bij de whisky passen.

Bezoek website
Best Of Whiskies

Best Of Whiskies

Best of Whiskies has an exclusive collection of fine and rare whiskies. As a result of our long-term history, we have become much more than “just” whisky traders; we only sell whisky that we have purchased ourselves. We always guarantee its provenance and actual condition as well as on time delivery. All of our whiskies are stored in our conditioned and guarded cellars. It is fully stocked and will therefore always be ready for delivery within 24 hours. We guarantee excellent quality at a competitive price, directly from the source. Our assortment contains all major brands of the exclusive and very fine and rare whisky market. These fine and rare whiskies range from early 20th century to actual or just released vintages.

Bezoek website
Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij Arn, van Arjan te Hoonte, is een van de vele nieuwe brouwerijhuurders die in 2013 is gestart. Dit omdat er een groeiende vraag is naar speciaal bier. Bokkige Arn werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Sallandsch Landbier Brouwerij in Raalte. Als tweede bier is de Winterse Arn op de markt gebracht. Wij hebben sinds kort een nieuw bier: Arnbeg. Een donkere barley-wine waaraan wij pure Ardbeg 10 yo hebben toegevoegd!

Bezoek website
Boomsma

Boomsma

Zo’n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd.

Bezoek website
Bresser Timmer

Bresser & Timmer

Bresser & Timmer is een importeur, groothandel gespecialiseerd in Whisky. Op onze site www.bressertimmer.nl staan alle producten welke wij voor Nederland vertegenwoordigen.

Bezoek website
Brugse Whisky Company (BWC)

Brugse Whisky Company

In september 2022 presenteert de BWC haar First Release. Brugge en Schotland zijn sinds de 15e eeuw aan elkaar verbonden en uit onze passie voor Whisky is de Brugse Whisky Company ontstaan. Maak kennis met onze whisky: gemaakt in Brugge, gerijpt in Brugge en gebotteld in Brugge!

Bezoek website
De Monnik Dranken

De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen..

Bezoek website
Disaronno International

Disaronno International

Disaronno International b.v. in Amsterdam, is een volle dochter van het Italiaanse Illva Saronno S.p.A., de fabrikant van de internationaal beroemde likeur Disaronno. Disaronno International B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van diverse alcoholische en non-alcoholische dranken in Nederland.

Bezoek website
Distilleerderij de Bronckhorst

Distilleerderij de Bronckhorst

Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in circulaire economie, eerlijke en ambachtelijke processen. En dát proeft u terug in onze huisgemaakte distillaten: whisky, brandy, jenever, gin, eau-de-vie, grappa… Onze distillaten zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren we in kleine hoeveelheden om zoveel mogelijk grip te houden op het productieproces. Hiermee geven we ieder distillaat een eigen unieke geur, kleur en smaak.

Bezoek website
Dutch Connection

Dutch Connection

You will not find this Connection on the internet. It is just a fancy (protected) name used by some so called whiskyfreaks from the Netherlands that love to share their passion of drinking especially older or very rare single malts. Their main purpose is (besides collecting these bottles) to open them. Although their huge range of open bottles includes many ardbegs, springbanks, and glen gariochs there will be enough other old bottles from other distilleries among them. Wij zijn dus slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen. Michiel Wigman en Niels Harkink.

Erfmann Collection

Erfmann Collection

11 jaar geleden kwam ik als port drinker door mijn schoonvader in aanraking met whisky die op port vaten gerijpt waren. Toen was al snel een nieuwe liefhebberij geboren. Tijdens de proeverijen van het ‘T Hekeltje in Alkmaar proefde ik de whisky van Arran en Edradour. Arran, vanaf 1995 actief, was erg bezig met het op de markt brengen van whisky die gefinished waren op diverse vaten. De marketing strategie vond ik geweldig. Dit was ook het geval bij Edradour dat in diezelfde periode door Andrew Symington van Signatory is overgenomen. Bij Edradour waren er veel gekleurde kistjes met cask strength whisky die ook op diverse vaten waren gefinished. Ik ben begonnen om deze twee merken te verzamelen en heb inmiddels een leuke verzameling. Daarnaast kwam ik een aantal jaren geleden in Italië in aanraking met oude blends uit de 60 en 70e jaren. Deze heerlijke whisky’s doen niet onder voor de huidige single malts. Inmiddels heb ik hier ook een aardige verzameling van. Verzamelen is leuk, maar whisky drinken met gelijkgestemden is veel leuker. Extra speciaal is dat ik deze liefhebberij al een aantal jaren kan delen met mijn oudste zoon, Wesley. Als lid van de Ben Nevis Club ben ik inmiddels al vele jaren als vrijwilliger aanwezig geweest bij het Hielander whisky festival. En ben er trots op dat ik de kans heb gekregen om een eigen stand op dit festival te mogen hebben. Naast Arran, Edradour en oude blends heb ik natuurlijk genoeg andere lekkere whisky’s om het festival mee te beginnen en af te sluiten.

Bezoek website
Gall en Gall

Gall & Gall

Wij verkopen al sinds 1884 drank en zijn op dat gebied de allergrootste specialist van Nederland. Maar uiteindelijk zijn we ook gewoon hobbyisten. Mensen die heel enthousiast kunnen worden van een het verhaal over een druif die groeit op een vulkaanhelling, of een kiertje in een schuur op Islay wat whisky een zilte smaak geeft. Deze verhalen - de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles - verhalen die je letterlijk kunt proeven, gaan we je vertellen.

Bezoek website
Hall of Names at Lineage

Hall of Names at Lineage

Crystal and Glassware

Bezoek website
Go4weinandmore

Go4weinandmore

Importeur van o.a. St. Killian Distillers en Brigantia Single Malt whisky van de Bodensee. Nieuwe bottelingen o.a. Elsburn, Willowburn en de Emperor's Way.

Bezoek website
Helvetica Spirits

Helvetica Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

Bezoek website
Hielander Scottish Restaurant

Hielander Scottish Restaurant

Wij zijn ons restaurant (in het naast liggende pand) in 1989 begonnen. Het eerste en nog steeds enige Schotse restaurant in heel Nederland. Sindsdien proberen wij onze gerechten zo authentiek mogelijk te houden, met gebruik van alleen de allerverste ingrediënten, samengesteld in onze eigen keuken, met soms (voor Nederlandse begrippen) vreemd klinkende combinaties, maar dat is juist het leuke van uit eten gaan: variatie!!

Bezoek website
High Spirits

High Spirits

High Spirits Drankenhandel is begonnen vanuit de passie voor mooie dranken. Wij hebben als doelstelling om kwaliteitsdrank bereikbaar te maken en het verhaal van de producent over te dragen. Met High Spirits is als groothandel de schakel zijn tussen de producent en de ondernemer en zijn team. Het alleen doorschuiven van een doos of fles doet onrecht aan het product en de producent. Wij zorgen dat het verhaal van de producten meekomt met de flessen of fusten. Daarom hebben wij een andere benadering van de markt. Door samen te werken met een beperkt aantal producenten als partner, bieden wij een directe connectie tussen onze partners en onze afnemers. Met deze partners hebben wij altijd direct contact en bieden dan ook het hele assortiment aan van deze partners. Bij ons vindt u door deze intensieve samenwerking ook de kennis over deze producten. Wij kunnen u vertellen wat het product is, hoe het smaakt en waar en hoe u het goed kunt inzetten. Ook is de hoge standaard in constante kwaliteit een belangrijke eis van ons, voordat wij ons aan een producent verbinden als een partner.

Bezoek website
Inspirits

Inspirits

INPIRITS Premium Drinks is de sales- en distributieorganisatie in de Benelux van een zeer groot aantal gerenommeerde nationale en internationale drankmerken. Met bekende merken als Sonnema, Dujardin, Notaris, Olifant, Jachtbitter, Goblet, Joseph Guy, Glengoyne, Smokehead, Mansion House, Café Marakesh, Estaro, Wenneker, Eliterna, Delaforce en Ypióca is INSPIRITS verantwoordelijk voor ruim 10% van de gedistilleerd afzet op de Nederlandse markt.

Bezoek website
Jurgen's Whiskyhuis

Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Toen bleek dat er ook blends en niet Schotse whisky's op de markt waren, verruimden we de blikken. Al gauw behoorde alles wat maar enigszins te maken had met whisky tot onze interessesfeer. Alhoewel ze onze nummer één blijven, beperken we ons niet tot de schotse pure malt whisky, maar weten we ook graag meer over bvb. Ierse of Japanse whisky's, blends en bourbons. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !

Bezoek website
Kiltverhuur

Kiltverhuur.nl

De Kiltshop is dé winkel voor de huur van Schotse kledij voor mannen. Wij verhuren kleding voor galafeesten, personeelsfeesten, trouwerijen,... De hele outfit bestaat uit: ghillie brogues, kousen, kiltflashes, sgian dubh, kilt, sporran, kiltpin, galahemd, Bonnie Prince Charlie jacket en waistcoat en een strikje, Argyll outfit of Jacobite outfit.

Bezoek website
Kintra

Kintra

Kintra whisky komt voort uit mijn liefde voor Schotland en Whisky. Als liefhebberij gestart en via “uit de hand gelopen hobby” inmiddels een volwaardig bedrijf dat eigen whiskybottelingen op de markt brengt en proeverijen organiseert op de wijze waarop u dat wilt. Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar bij groeiend aantal slijterijen. Erik Molenaar Kintra Whisky.

Bezoek website
LRP Reizen

LRP Reizen

LRP reizen laat je over de mooiste stuurwegen rijden en genieten van de ongerepte natuur. Bezoek eens een whisk(e)ydistilleerderij, bekijk een kasteel en geniet van de rijke cultuur en natuur van beide landen. Rij de Wild Atlantic Way of de NC 500, twee beroemde routes. Er zijn zo nog vele voorbeelden te bedenken van highlights die een reis naar Schotland en of Ierland leuk en interessant maken. We hebben met zorg de reizen door Ierland en Schotland voor je samengesteld. De dagroutes zijn niet te lang, zodat er behoorlijk ruimte en tijd overblijft om te lunchen, musea te bezoeken of gewoon ergens te stoppen om te genieten van de omgeving of de karakteristieke dorpen en stadjes die je aandoet.

Bezoek website
Old Henry's

Old Henry's

Old Henry's verkoopt orginele whisky kleding van o.a. Highland Park en Macallan en zijn momenteel bezig om nog meer merken in het assortiment te krijgen. Tevens zijn er ook rugby shirts, wax kleding en dergelijke te verkrijgen.

Bezoek website
Primera de Mare

Primera De Mare

Primera de Mare is een winkel in tabaksproducten. Gespecialiseerd in Longfillers uit Habana Cuba, Rebuplica Dominicana, en Nigaragua. Tevens alle top merken van Nederland.
Europaboulevard 179, 1825 RE Alkmaar.
(Gevestigd tegenover Albert Heijn in winkelcentrum de Mare te Alkmaar).

Tel: 072 562 3262
Email: demare@primeranet.com

<%--Bezoek website--%>
Schotland Digizine / Whisky Tartan

Schotland Digizine / Whisky Tartan

Schotland Digizine is een persoonlijk en onafhankelijk initiatief in de vorm van een digitaal magazine om zoveel mogelijk in Schotland en whisky geïnteresseerden van een diversiteit aan info te voorzien en wordt om de twee maanden gratis via e-mail verspreid.
Wie aan Schotland denkt, denkt aan de Schotse ruit en whisky. Ondanks dat er in Schotland al honderden jaren ruiten werden ontworpen en whisky gedronken, was er nog niemand op het idee gekomen deze twee te verweven. In een mooie, robuuste, ruit vertelt de Whisky Tartan het verhaal van whisky. Zowel in geometrie van de set (1 complete ruit) als in uniek kleurgebruik van de gerstvelden tot het ons zo geliefde product: (single malt) whisky.

Bezoek whisky tartan Bezoek schotland digizine
Schotman

Schotman

Echte liefhebbers zweren bij de krachtige smaak van een goede Peated Whisky. Des te opmerkelijker is het, dat er geen andere sterke dranken op turf (peat) gerookt worden. het Hollandse bedrijf Schotman ging de uitdaging aan en brengt nu de eerste gepatenteerde Peated Rum ter wereld op de markt.

Bezoek website
Slijterij de Laat

Slijterij de Laat

Bij Slijterij de Laat kunt u terecht voor de gehele drankbeleving. Onze passie voor drank brengen wij graag op u over met ons ruime en gevarieerde assortiment.

Bezoek website
The Single Malt Whisky Society

The Single Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society is een internationale whiskyclub die ‘s werelds grootste selectie single cask single malt whisky bottelt voor haar leden en Partner Bars zoals de Hielander! Kom naar onze stand en proef onze geweldige whisky en andere sterke dranken op vatsterkte! En als je lid bent, bezoek dan onze stand voor een gratis dram! Nog geen lid? Geen probleem! Lid worden kan aan de stand!

Bezoek website
The Travel club

The Travel club

U legt uw wensen bij mij neer en ik ga de perfecte reis voor u zoeken, voor de beste prijs. Omdat ik volledig onafhankelijk ben en daardoor toegang heb tot talloze betrouwbare Nederlandse en Duitse organisaties, kan ik altijd de beste prijs voor u vinden. Ik heb ruim 20 jaar reiservaring en 10 jaar reisbureau ervaring dus er is heel veel kennis aanwezig. Daarnaast kan ik ook nog eens profiteren van de ervaring van zo’n 100 Travel Club collega’s. Kortom, geen vraag of verzoek is te gek.

Bezoek website
Tobias Admiraal Design TAD

Tobias Admiraal Design


Van oude gereedschapwagen naar stoere whiskytrolley.
M: 06 - 25 47 41 88

Bezoek website
The Whisky Train

The Whisky Train

Naar ons idee zijn we, met slechts 3 leden, de kleinste whisky club van Alkmaar en weide omgeving, mogelijk zelfs van Nederland. Na de eerste jaren van het Hielander Whisky Festival gestaan te hebben voor 2 slijterijen, willen we nu ons nu zelf presenteren. Wij verzorgen elke maand een whiskyproeverij met zoveel mogelijk bijzondere whisky's. Onze topavonden zijn de openlucht Boomgaard proeverij bij de start van het seizoen, de MiniPlaza én de exclusieve proeverij aan het eind van het seizoen. In overleg zijn proeverijen op locatie ook mogelijk. Dit festival weekend genieten we van een doorsnee van onze voorkeuren. Wat die zijn? Neem daarvoor een kijkje op onze website.

Bezoek website
Van Wees

Van Wees

Gelegen aan de rand van Amersfoort en in het midden van Nederland, vind je de Van Wees whisky shop. Al ruim 40 jaar een betrouwbaar adres, voor hen die op zoek zijn naar het nieuwste aanbod in whisky, cognac, calvados, armagnac, grappa en eau de vie.

Bezoek website
Whisky Center

Whisky en Rum Fest.

Bezoek website
Whisky Center

Whisky Center

We Buy & Sell Whisky. Since several decades we savour whisk(e)y and altogether we have more than 100 years of experience. We buy, pour, taste, drink and collect whiskies from all over the world -qua patet orbis- for you and ourselves and we invite you to join us on this everlasting endeavour.

Bezoek website
Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland (kortweg WIN) is in december 2004 opgericht door twee echte whiskyliefhebbers. Jan Kok en Marcel Bol zijn benaderd door whiskyschrijver Charles MacLean of zij de nieuwe bottelingen van Adelphi Distillery wilden gaan importeren. In 2006 zij zowel Jan als Marcel benoemd tot Keeper of the Quaich. Lidmaatschap van deze selecte club is alleen mogelijk op voordracht van meerdere Keepers en op verzoek van de club zelf.

Bezoek website
Zeewijck

Zeewijck

Ondernemen zit in ons bloed. Enthousiasme, passie en hard werken loont en we doen het graag! Onze missie… Zoveel mogelijk mensen laten genieten van het leven en al het moois wat er geproduceerd wordt op gebied van single malt whisky, rum, binnenlands en buitenlands gedistilleerd. U treft bij ons dan ook een wekelijks wisselend groot en breed assortiment aan. Enthousiasme, kennis, passie voor het product ‘drank’ in zijn algemeenheid dragen wij graag uit en altijd op zoek naar iets nieuws of speciaals. Oog voor de individuele klant hebben wij ook hoog in het vaandel staan. Op het moment dat de klant bij ons binnenkomt bent u onze gast! Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois wat er wereldwijd geproduceerd wordt organiseren wij het jaar rond vele evenementen en proeverijen. Het jaarlijkse Whisky & Rum aan Zee festival is er één van en organiseren wij met veel liefde en passie.

Bezoek website
Zuidam

Zuidam

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin & whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

Bezoek website